Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Στην Ελλάδα η παγκόσμια τελετή απονομής των «Γαλάζιων Σημαιών» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 19:19

thalasa

Στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education-FEE).

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως «ιστορικό γεγονός» για τη χώρα μας, αφού έως το 2015 η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γινόταν κάθε χρόνο με δελτίο Τύπου από την έδρα του FEE, στη Δανία. Η παγκόσμιας εμβέλειας και προβολής εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα οι βραβευμένες ακτές και μαρίνες ανακοινώνονται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)- από το 1992 εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας- αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση στην Κοπεγχάγη. Η ΕΕΠΦ θα είναι ο διοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης για λογαριασμό του FEE.

Η Ελλάδα, με 395 βραβευμένες ακτές, κατείχε το 2015 την τρίτη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες. Η FEE το 2015 βράβευσε 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

«Φέτος, το FEE επιλέγει να ανακοινώσει στην Ελλάδα, σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο, τις διεθνώς βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές και μαρίνες, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΕΕΠΦ, εθνικό χειριστή του προγράμματος. Είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με αυτόν τον τρόπο από το FEE. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε τη στήριξή μας σε ένα από τα παλαιότερα κράτη-μέλη μας, με δυναμική παρουσία σε όλα τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Ιδιαίτερα, δε, στο πρόγραμμα ‘Γαλάζια Σημαία’ αφού, επί σειρά ετών, κατέχει μία από τις πρώτες σε αριθμό βραβευμένων ακτών θέσεις, με δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης, δεδομένου του μεγάλου μήκους ακτογραμμής που διαθέτει» δήλωσε η Lesley Jones, σντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

 

papastratos300x250